Like us Follow us

Scholenwerking middelbaar

Tijden veranderen en dat geldt gelukkig ook voor de acceptatie van holebi's. Terwijl holebiseksualiteit vroeger werd gezien als een geestelijke ziekte, kunnen holebi's tegenwoordig zonder problemen trouwen en zelfs kinderen adopteren en opvoeden. Toch zijn er nog steeds heel wat misopvattingen en zelfs vooroordelen over holebi's.

Het onderwijs speelt dan ook een grote rol in de sensibilisering tegenover leerlingen: lessen, projecten en andere informatieve activiteiten zijn heus geen overbodige luxe. Als Gentse jongerengroep voor holebi's vinden wij het dan ook belangrijk om scholen hierbij wat extra hulp en begeleiding te bieden door onze scholenwerking.

Een workshop houdt in dat er twee medewerkers van Verkeerd Geparkeerd komen spreken in de klas. Er wordt niet enkel aandacht geschonken aan algemeen heersende ideeën en informatie over holebi's, maar ook het persoonlijke verhaal van de medewerkers is belangrijk. Zij zullen getuigen over hun eigen ervaringen en hun eerste stapjes richting aanvaarding. Bovendien is er voldoende ruimte voor eigen inbreng, vragen en interactie met de leerlingen.

Indien u wenst dat wij langskomen op uw school, kunt u het aanvraagformulier invullen. Heeft u andere vragen, dan kan u contact opnemen met ons door onderstaand formulier in te vullen.